Prosjekt: mindre mobilbruk

348

Jeg er glad i prosjekter som går ut på å gjøre livet mitt bedre – hvem er ikke det? Livet er jo egentlig ganske kort, så det er fint å gjøre det beste ut av det. … Ok, dette ble brått ganske depresivt, vi prøver igjen.

Det jeg skulle frem til er at jeg bruker sykt mye tid på mobilen min. Gjennomsnittet mitt er rundt 8-9 timer dagen. På mobilen min ja. 8-9 timer! Hver dag! Altså, jeg forstår ikke helt hvordan det går ann? Hvordan får jeg tid til noe annet? Det er jo ikke så fryktelig mange timer igjen av dagen etter det.

260

Før dere går i forsvar: jeg er ikke imot mobiler eller sosiale medier. Jeg tror ikke at mobilbruk ødelegger samfunnet og gjør oss til dårlige mennesker. Jeg hater all den shamingen om mobilbruk og alt maset om sosiale medier-detox. Jeg får litt lyst til å spy på hele greia. Mobilen er kommet for å bli, det er jo bare å akseptere det, så istedenfor å jobbe så imot den – finn heller en måte å leve med den?

Mobilen min hjelper meg å slappe av. Jeg er sjeldent (heldigvis) så dårlig at jeg ikke orker å se på den en gang, så når alt annet er uaktuelt (som lesing, film, strikking osv) hjelper den meg å hvile. Alternativt er å stirre i taket, og det frister aldri.

Mobilen står også (dessverre) for det meste av sosiallivet mitt. Jeg kommer meg knapt ut av leiligheten lenger og jeg orker ikke å ha så mye besøk. Ikke bare hjelper mobilen meg med å holde kontakt med vennene mine, men den gir meg også mange nye venner gjennom sosiale medier. Og ikke minst: gir meg kontakt med personer i samme situasjon som meg! Jeg elsker det!

Mobilen hjelper meg også å være kreativ. Jeg tar mye bilder med den, og jeg får være kreativ på andre måter – som med snapchat. To måter som tar lite energi, sammenlignet med mye annet.

Så hurra for mobilen!

107

Men at jeg bruker mer tid enn nødvendig på mobilen er helt sikkert. Jeg, som alle andre, scroller en del. Scroller meg gjennom facebook, så hopper jeg over til instagram, og så snapchat. Og når jeg er ferdig der begynner jeg på facebook igjen. Rundt og rundt går det, og mye tid jeg kunne brukt på andre ting forsvinner.

Så nå har jeg bestemt meg for å kutte ned på mobilbruken. Eller rettere sagt; sosiale medier. I motsetning til mange andre så skal jeg ikke slutte 100% for en viss periode. Jeg skal ikke ha en «detox». *spy*

Jeg skal finne en måte som funker for meg langsiktig, og i prosessen håper jeg å «lære» meg å slappe av på andre måter. Mye av det handler jo om rutiner. Det er blitt litt for enkelt å bare plukke opp mobilen istedenfor å sette i gang med noe annet. No more! Håper jeg…

526

I dag starter jeg med min nye regel: maks 2 timer til å bruke på sosiale medier. 

Jeg syns fortsatt det høres ganske mye ut. To timer til å se på snapchat liksom? Først hadde jeg tenkt å ta en time, men bare det å se storyene til vennene mine og snapkollektivet og sånt vil jo ta en time. Så det ble to.

I første omgang skal jeg gjøre dette i en uke. Teste det ut og se hvordan det går. Jeg er spent og litt nervøs. Skal holde dere oppdatert!

Også utfordrer jeg så klart alle dere. Er du med? Nå blir det kanskje litt ironisk å be dere følge meg på snapchat, men jeg kommer til å legge ut små daglige oppdateringer der! @tine-katrine heter jeg der!

1 Comment

  1. Jeg bruker mobilen sykt mye. Nå er den også et arbeidsverktøy for meg, så mesteparten av bruken er på jobb. Men jeg kan bli mye flinkere til å legge den vekk når jeg kommer hjem. Blir spenennde å høre hvordan det går!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.