Velkommen til mitt lille kokkeshow! [video+oppskrift]

Nå har jeg lagd noe jeg har lyst til lenge, og jeg er så stolt over at jeg turte! Og resultatet ble bra, syns jeg.

Det fins mange youtubere som lager vegansk mat på kamera, men jeg er ganske sikker på at jeg ikke har sett en eneste norsk en. Det dumme med de engelske er at de ofte bruker ingredienser man ikke får tak i her, og gjerne ingredienser som ikke-veganere aldri har hørt om. Jeg savnet videoer på norsk OG som ikke var kun rettet mot veganere, så jeg bestemte meg for å ta saken i egne hender.

Jeg håper jeg klarer å inspirere folk til å lage mer vegetarisk mat uansett hvilke kosthold man har. Planen er å lage mange flere episoder hvor ingrediensene skal være lette å få tak i og rettene er enkle å lage, selv for dem som ikke har lagd så mye mat før. Det får være opp til dere om jeg var flink nok til å forklare, jeg blir veldig glad for tilbakemeldinger!

Tomat og Linsesaus, for 2-3 sultne personer

 • 1 gul løk
 • 2 fed hvitløk
 • 1 gulrot
 • 2-3 ss tomatpuré
 • 4-5 dl vann
 • 1 ss pizzaurter
 • 1 ts løkpulver
 • 1 ts salt
 • 1/2 ts pepper
 • 1/2 ts chillisaus
 • 1 boks grønne linser
 • Så mye spagetti du bare klarer

Fremgangsmåte

 • Hakk og stek løk og hvitløk til den er gyllen
 • Tilsett hakket gulrot og la det steke til gulroten begynner å bli myk
 • Tilsett tomatpure, krydder og chillisaus, rør godt
 • Tilsett litt og litt vann, la det koke opp mellom hver gang
 • Sil linsene og tilsett dem i sausen
 • La sausen småkoke mens du koker spagettien
 • Spis til du sprekker!

20 Comments

 1. Hurra hurra hurra! Dette har jeg gledet meg til kjempelenge <3 Du er knallflink! Det er så gøy å se på! Stå på videre <3

 2. Marianne Aasen

  Wow her var det mange tips til slike håpløse kokkelanter som meg. «Føler du at maten aldri smaker bra uansett hvor mye du krydrer?» You just described my life! xD

 3. Roald Thunes Karlsen

  Vidunderlig. Jeg satser på å bli mesterkokk med utgangspunkt i denne serien.

 4. Julie Cappelen

  Dette digget jeg!! ble sulten.. :D og så morsom og underholdende samtidig!

 5. Lise-Marie Lia

  Nå ble jeg skikkelig sulten! Og du er forresten utrolig morsom foran kamera! :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.