London dag 5 – del 2 / dag 6

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Etter å ha kommet ut av Hyde Park, og så gått litt til, kom vi til Naturhistorisk Museum. Endelig noe man kan gjøre i London uten å måtte betale masse penger! Syns det er dumt at det ikke er mer vanlig at museum er gratis. Jeg foretrekker å helle donere hvor lite eller mye jeg vil, eller lege igjen litt penger i gavebutikken. Kunskap bør jo være gratis, eller?

Siden ingen klagde på bildemengden i går kjører jeg på i dag også. Hold dere fast!

Untitled
Untitled Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

De hodene hadde jeg mareritt om.

Untitled
Untitled
Untitled
UntitledUntitled
Untitled
Untitled
Untitled
UntitledUntitled
Untitled

Museumet er ganske stort og litt forvirrende, så vi endte med å gå igjennom mange steder som vi egentlig ikke var interessert i. Steiner er flotte de, men trenger ikke å se så mange av dem. Så kom vi til fugler, som var en liten forbedring. Etter det ville vi finne resten av dyrene, og vi forsto det som at vi måtte gå igjennom dinosauravdelingen for å komme dit. Så vi stilte oss i kø, som vel tok over 20 min før vi i det hele tatt kom inn på den avdelingen. Og så gikk vi i kø gjennom nesten hele avdelingen. Vi hadde innen da forstått av vi ikke trengte å gå igjennom dinosauravdelingen for å komme til dyrene, men når man har stått i kø så lenge kan man jo likegodt se dem. Angrer på det nå, for å stå rett opp og ned funker dårlig for meg. Hadde utrolig vondt i bein og rygg etter det, noe som ødelagte for resten av museumsturen. Men men, da vet vi det til neste gang!

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Etter det kom vi endelig til det vi ville se! Jeg liker dinosaurer altså, men dette er mye mer spennende!

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
UntitledUntitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Jeg orket ikke å gå rundt der så mye på grunn av vonde bein og rygg, og vi bestemte oss for å like godt dra videre. Det var sikkert mye vi ikke fikk sett, men jeg skal absolutt tilbake en dag, og da vet jeg bedre hvor jeg skal gå.

Untitled
UntitledUntitled
Untitled
Untitled

Vi fant t-banen, og bestemte oss for at det var på tide med middag. Så da passet det bra å endelig få teste ut et indisk sted som kun serverer vegetarisk mat, og som har mye vegansk på menyen også. Det er ikke ofte jeg får spist indisk (med mindre jeg lager det selv) da de som oftest steker all maten med smør, som gjør at det er vanskelig å vite om maten faktisk er vegansk. Har hørt om flere som har opplevd at de har blitt lovet at maten er helt vegansk, og så i ettertid har de funnet ut at det var den ikke. Så da lar jeg heller være å dra på indiske restauranter i Oslo, og koser meg med å dra på dem når jeg er i utlandet på vegetarmat er mer vanlig. (Sagar heter stedet!) Maten var god, men noe av det var for sterkt for min tunge.

Untitled
Untitled
Untitled

Etter det gikk vi litt rundt, blant annet forbi mummibutikken igjen. Jeg gikk nesten inn igjen, men så løp jeg ut igjen før jeg rakk å bruke enda mer penger der inne. Vi endte opp ved Piccadilly Circus, for jeg føler det er et av stedene man må se når man er i London uansett hvor mange ganger man har vært der før (sånn som med Big Ben og Tower Bridge).

Untitled
UntitledUntitled

Og det var den dagen!

Untitled

After leaving out of Hyde Park, and then walking some more, we came to the Natural History Museum. Finally something you can do in London without having to pay lots of money! I think it’s silly that it isn’t more common that the museums are free. I prefer to donate how little or much I want, or leave some money in the gift shop. Knowledge should be free, right?

Those bird heads gave me nightmares.

The museum is quite large and a little confusing, so we ended up going through many places that we weren’t really that interested in. Stones are great, but I don’t need to see so many of them. After the stones we came to some birds, which was a slight improvement. After that we wanted to find the rest of the animals, and we thought that we had to go through the dinosaur department to get there. So we placed ourselves in line, which took over 20 minutes before we even got into the department. We had by then understood by we did not have to go through the dinosaur section to get to the animals, but when you’ve been standing in line so long can one might as well see them. So then we walked in line through the entire department. I regretted it afterwards, standing upright for so long isn’t good for me. My legs and back hurt so bad after that, which ruined the rest of the museum tour. But ho well, now we know that for next time!

So after the dinosaurs we finally came to what we wanted to see! I like dinosaurs, then, but other animals is much more exciting! Unfortunately I could not bear to walk around there so much because of painful legs and back, so we decided to leave. There was certainly a lot we didn’t get to see, but I’ll certainly return one day, and then I’ll know better where to go.

We found the subway and decided that it was time for dinner. We figured it was a good time to finally try out an indian place that only serves vegetarian food and has a lot of vegan food on the menu too. It’s not often I get to eat indian food (unless I make it myself) as they often cook all the food with butter, which makes it difficult to know whether the food is actually vegan. I’ve heard of several who have been promised that the food is completely vegan, and then later they found out it was not. So I usually avoid indian places in Norway, and then visit them when I’m on vacation where vegetarian food is more common. (The place was ‘Sagar’!) The food was good, but some of it was too spicy for me.

After that we walked around a bit, including past the Moomin shop again. I almost went back in, but then I ran out again before I could spend even more money in there. We ended up at Piccadilly Circus, for I feel it’s one of the places you must see while in London no matter how many times you’ve been there before (like Big Ben and Tower Bridge).

And that was day 5!

Neste dag var siste dag, så vi sto opp tidlig og pakket sakene våres. Etter å ha sjekket ut fra hotellet var det fortsatt en stund til vi måtte til flyplassen, noe som var veldig greit! Er så forferdelig å måtte stresse tidlig på morgenen med å rekke fly og alt det der, spesielt når man er på ferie. Så først dro vi til Whole Foods for å hamstre litt veganvarer. Vi hadde med vekt så vi kunne passe på at vi ikke handlet for mye, for det fins ikke noe skumlere enn å ha overvekt på bagasjen sin.

IMG_5026IMG_5022

Etter det dro vi til Tibits, nok et vegetarsted vi ikke hadde rukket å besøke. Der er det buffé, men istedenfor ‘spis hvor mye du vil’-pris, så tar du det du vil ha og så veier de talerkenen i kassa slik at du kun betaler for det du faktisk spiser. Veldig greit, da slipper man å presse i seg masse mat for å føle at man får mest ut av pengene. Maten var veldig god (det meste var vegansk), og prisen helt grei. Litt dårlig bilder, så dere får bare stole på meg når jeg sier at det var veldig godt.

IMG_5034
IMG_5035IMG_5039
IMG_5033

Etter det hadde vi fortsatt god tid, så vi gikk innom en starbucks og drakk våre siste soya chailatte. Mmm!

IMG_5043IMG_5044

Etter det dro vi til flyplassen og surret litt rundt (god tid hele veien, så herlig!) før vi til slutt var på vei hjem. Tada, der var jeg endelig ferdig med ferieblogging!

IMG_5052
IMG_5057IMG_5059

Next day was our last day, so we got up early and packet our things. It was still a while until we had to go to the airport, which was very nice. It’s so awful having to stress early in the morning to make it to the airport in time, especially when you’re on vacation. So first we went to Whole Foods to stock up on vegan stuff. We brought a weight so we could make sure we didn’t by to much, because there is nothing more scary then overweight luggage!

After that we went to Tibits, another vegetarian place we hadn’t had time to check out yet. It’s a buffé place, but instead of paying for ‘all you can eat’, you take the food you want and then they weight it, so you only pay for what you want to eat. Very nice, because then you don’t have to stuff your face just so you feel that you got the most value out of your money. The food was very good (most of it was vegan), and the price fine. Not the best photos, so you just have to trust me when I say that it was good.

After that we still had a lot of time, so we visited Starbucks for our last soy chai latte. Mmm! And then we went to the airport, walked around a little there, and then it was time to take the plane home. And now I’m finally done with bloging about our vacation!

8 Comments

 1. savner london sånn når jeg leser reiseinnleggene dine. gleder meg sånn til jeg skal dit neste gang!!

 2. Naturhistorisk tykte eg var veldig kjekt når me var i London i fjor. Me reiste på ei tid der det tydeligvis var veldig få andre som hadde tenkt seg på museum, som igrunn passa meg utrulig bra, trengte ikkje gå i kø for noko eller bekymre seg for at ein stod i vegen for andre om ein ville stoppe opp og lese eller ta bilder.

  • tine katrine

   Det var kun kø på dinosaurdelen. Men så var det jo påskesøndag i tillegg, så var utrolig mange folk der.

 3. / Har nok heller blitt syk fordi alle andre her i huset har vært syke den siste uken. Var liksom ikke til å unngå.

 4. Jeg savner London sånn. Bare vært der èn gang, men det holdt. Jeg forelska meg i byen og menneskene, og har siden det alltid hatt lyst til å reise tilbake.

  Naturhistorisk museum var noe jeg ikke fikk tid til den gangen jeg var der, men jeg elsker sånne nerdeting. Er litt nerd :)

Comments are closed.