Kjøpt på tur

Dette er et sånt innlegg som egentlig er litt flau å lage. Hvorfor? Det vet jeg egentlig ikke. Jeg fant uansett ut at selv om det er flaut, så er det også gøy. Og jeg liker når andre folk poster slike innlegg, så da er det kanskje noen som blir å like at jeg gjør det? Dette er altså et se-hva-jeg-kjøpte-i-brussel-og-london-innlegg. Jeg kan beroligere dere med at jeg ikke kjøpte så mye, og jeg kjøpte ikke et eneste klesplagg.

Jeg har jo en klesshoppestopp, men planen var at jeg skulle få lov til å kjøpe noe nytt på ferie. Så jeg tittet i litt forskjellige butikker, men enten så fant jeg ikke noe fint eller så ble jeg bare deprimert av størrelsene (fant blant annet et skjørt som var så lite at jeg nok ikke hadde fått det over hodet en gang. Og nei, det var ikke i barneavdelingen.). Og så dro jeg på Primark. Der fant jeg masse jeg likte, veldig masse. For masse. Så da stor jeg der med armene fulle av klær og prøvde å bestemme meg for hva jeg faktisk skulle kjøpe, samtidig som en hel andre tanker begynte å surre i hodet mitt. Trenger jeg faktisk dette? Har jeg brukt for det? Har jeg egentlig lyst på dette? (Og vil jeg egentlig støtte produksjonen av disse klærne som sikkert ikke skjer under noen fine forhold?) Til slutt hadde jeg litt panikk og klarte ikke å bestemme meg for noe, så jeg kastet alt fra meg og gikk ut. Planen da var at hvis jeg fortsatt hadde lyst på noen av plaggene etter noen dager så skulle jeg gå tilbake. Jeg gikk aldri tilbake.

Så, det jeg ble å bruke penger på var for det meste mummiting og brevting. Vi kan jo begynne i riktig rekkefølge da. Brussel først, så her er noen ting jeg kjøpte på Hema:

IMG_4623IMG_4629

Og dette er fra Dille & Kamille. Man får vel aldri nok notatbøker og kort, sant?

IMG_4620IMG_4616IMG_4614IMG_4612IMG_4607

Og han her kjøpte jeg på en butikk som het et eller annet med «Danish» tror jeg. Han fungerer veldig dårlig som grytevott da, men er fortsatt fin å se på.

IMG_4606

Fra samme butikk kjøpte jeg gavepapir, mens pandaene ble kjøpt i London på Artbox.

IMG_4581

Andre ting jeg kjøpte på Artbox:

IMG_4590IMG_4578

Og når vi først er inne på skrivesaker: se så fine kort jeg fant på Boroughs Market!

IMG_4608

Disse kjøpte jeg i china town, små papirlommer som jeg tror blir fine å sende med brevene mine.

IMG_4644

Denne kilpaddene med blått skall fikk også bli med fra china town.

IMG_4636IMG_4639

Favorittbutikken ble sevølfgelig The Moomin Shop (et par av disse tingene ble nok kjøpt på Artbox, de selger mange av de samme mummitingene til en litt lavere pris. Lite tips!).

IMG_4652IMG_4563braIMG_4566IMG_4567IMG_4570IMG_4571IMG_4572IMG_4575

Et annet sted det ble brukt mye penger var i gavebutikken til Naturhistorisk museum. Som sagt, gratis museum = hurra! Da kan man faktisk ta litt av i gavebutikken. Og passende nok ble jeg å kjøpe flere gaver her til nære og kjære, som giraffen til høyre her.

IMG_4583IMG_4584

(Dette er plastlommer for å organisere ark med.)

IMG_4587

(Og dette er postkort.)

IMG_4602

Denne ville Paul ha. Han ble etterpå litt skuffet når han oppdaget at bæsjen er behandlet slik at den ikke lukter lengre. Veldig trist…

IMG_4598

De to andre tingene her er også gaver.

IMG_4595

Gaver igjen! Hjelpes hvor snill jeg er. Hadde forresten lyst til å beholde alle tingene selv, noe som jeg tar som et bra tegn på at man har funnet en bra gave. (Oi, hvor mange ganger har jeg skrevet gave nå?)

IMG_4649

Er det noen som klarer å dra til England uten å kjøpe te? Vennligst fortell meg hemmeligheten deres. «Jeg liker ikke te» tells ikke.

IMG_4655

Disse har også te i seg!

IMG_4662

Og noe å drikke te i må man jo også ha.

IMG_4658

Litt flere suvernier, her fra både London og Brussel. Antar dere klarer å gjette hvilke som er fra hvor.

IMG_4627

Også kjøpte jeg selvfølgelig masse postkort. Angrer litt på at jeg ikke kjøpte enda fler. Skulle ønske det gikk å kjøpe norske postkort like billig. I utlandet er det jo nesten ’10 for 10 kr’, mens her for man knapt 1 for 10 kr…

IMG_4630IMG_4633

Det var det. Overlevde dere? Si ifra hvis jeg aldri må finne på å gjøre dette igjen da. Fikk forresten heftig hodepine av de rare stillingene jeg måtte stå i for å få tatt bra bilder av alt, så håper dere i det minste setter litt pris på dem altså.

This is one of those posts that are a little embarrassing to write. Why? I don’t really know. But I realised that at the same time that it is embarrassing, it is also fun. And I like it when other people write posts like this, so maybe someone will enjoy mine? Yes, this is a look-what-I-bought-in-Brussels-and-London-post. But don’t worry, I didn’t buy that much, and I didn’t buy any clothes.

As you know I’m having a shoppingstop when it comes to clothes, but I was allowed to but something when I was on holiday. So I looked in some different stores, but either I found nothing I liked or so I just got depressed over the sizes (found one skirt that was so small that it probably wouldn’t even fit on my head. And no, it was not in the children’s department.). And then I went to Primark. There I found many clothes that I liked! Too many. So there I was with my arms full of clothes, trying to decide what I was actually gonna buy. At the same time whole lot of others thoughts began to simmer in my head. Do I actually like this? Do I need it? Do I really want this? (And do I really want to support the production of these clothes that probably are not happening under any nice conditions?) I ended up getting a little panicked and could not make up my mind about anything, so I threw it all away and walked out. The plan then was that if I still wanted some of the clothes after a few days, I would go back. I never went back.

So I mostly ended up spending money on Moomin stuff and letter stuff. Hope is ok that I don’t translate all the ‘I bought this here, and this here’. Let me know if I should never make a post like this again though. Btw, I got a crazy headache from standing in weird positions when I took photos of all the stuff, so I hope you at lest appreciated those (haha!).

20 Comments

 1. Dette er så herlig. Elsker å se slike innlegg. Er jo bare koselig! Ekstremt mye fint du har kjøpt deg. Likte spesielt alt fra mummi, hihi.

 2. Så mange kreative og artige greier! Liker å gå rundt og se på sånt selv også, men sjelden jeg får kjøpt noe særlig.. Forresten, jeg liker ikke te, men det skal sies at jeg noen ganger skulle veldig ønske at jeg gjorde det, særlig når man ser på alle de forskjellige te-pakkene og sånt som særlig er i England :)

 3. Så masse fint å se på! Finfine kjøp, og den giraff totebagen var jo bare helt sjef! Jeg er så skikkelig kresen på te, at det sjelden blir store mengder på meg x) Mummitallerknene var forresten skikkelig fine!!

 4. For noen funn! Det er så koselig å kjøpe med seg noen ting hjem, både som souvernirer og som gaver – helt enig i at de beste presangene er dem man helst vil beholde selv, hihi!

 5. Dette er den typen overdosar eg elskar! So utruleg fint å få sjå so månge bra ting på ein gong. No er eg overbevist om at når eg fer til England i haust, då skal eg ha med meg minimalt av ting ned slek at eg kan ha med meg maksimalt med ting heim.

 6. Det var veldig mye fint! Likte veldig godt mummisakene, handlenettene og kortene med dyra. Så fint!

 7. ja, liker slike godt! og nå ble jeg litt skuffet over meg selv som ikke benyttet sjansen til å kjøpe flere postkort og annet stæsj når jeg var i Berlin nærmest nettopp.

  • tine katrine

   Får aldri nok postkort. (Spesielt ikke mummipostkort).

 8. Åh, blir så glad når jeg ser at du har blogget :)
  Flott innlegg og vakre ting! elsker også å se hva andre kjøper på tur :) I allefall når det er så fine ting som dette.. mummi <3 fortsett gjerne med slike poster! :)

  • tine katrine

   Takk! Blir forhåpentligvis litt mer blogging fremover :)

 9. Så mange fine innkjøp! Skjønner godt at du ville beholde alle gavene selv, hehe :)

 10. Så mye fint! Spesielt det fra naturhistorisk museum! Og mummiteip! Masse fine brevgreier:) Gleder meg utrolig mye til eksamen er over og jeg endelig har tid til å skrive brev igjen! (Hvis ikke hunden kommer til å ta all tiden min da;)

 11. Åååh, så mange vakre ting! Eg døyr litt av alle Mummitinga, kjenner eg saknar Mummibutikken, men har i alle fall tinga eg kjøpte der i fjor, som Hufsa som er med meg kvar dag på nøkkelknippet mitt.

 12. ååå skulle ønske du reiste og kjøpte ting og delte de med oss hele tida <3
  og nå er jeg helt sikkert på at jeg snart må ta meg en tur til London. og dra på Dille & Kamille igjen snart.

  • tine katrine

   Hahaha! Jeg får få meg noen sponsorer, så kan vel det ordnes.

 13. Åh, så mye fint. Og forresten, jeg liker ikke te en gang – og jeg kjøper te hele tiden. Men da har man jo i alle fall noe å by gjestene på!

Comments are closed.