Brussel dag 3 og 4

IMG_3539

Den tredje dagen, lørdag, møtte vi Marlou igjen. Hun hadde en venninne på besøk som hun skulle vise rundt, så da joinet vi dem. Det snødde og var ganske guffent, men det var en fin dag fordetom. Først gikk vi til et loppemarked, hvor det var mye fint blant masse rart.

6
5

Etter det gikk vi videre og kom til en heis (bildet til venstre) som tok oss opp en etasje i byen.

IMG_3546
IMG_3547
IMG_3544
IMG_3541
IMG_3549
7

Etter å ha besøkt en fin butikk (Dille & Kamille) dro vi på kafé. Soya chailatte, mmm!

IMG_4706
IMG_3551
IMG_3554
IMG_3555
IMG_3556
9

Etterpå gikk vi videre og så på fine bygg. Brussel har en del av dem.

IMG_4723
IMG_4718
11
10
8

Blant annet slottet!

IMG_3564
IMG_3566

Rett ved siden av lå det et spisested, med en flott salatbufé. De hadde de beste soltørka tomatene jeg noen gang har smakt! Etter å ha spist oss mette tuslet vi videre. Blant annet besøkte vi et sjokoladeri som jeg hadde lest skulle ha en del vegansk sjokolade. Nam! Etter det gikk vi hvert til vårt før vi møttes igjen senere hos Marlou for mer pastamiddag, hvor kameraet gjemte seg i veska hele tiden. Og det var den dagen!

IMG_3570
12
IMG_3578
IMG_3576
IMG_3589IMG_3562
IMG_3579
IMG_3590
13
IMG_3679
IMG_3685

The third day, Saturday, we met Marlou again. She had a friend visiting and was gonna show her around, so we joined. It was snowing and very cold, but we still had a nice day. First we went to a flea marked where there was many pretty things among all a lot of weird stuff. After that we went to en elevator that took us up on floor in the city. After visiting a nice shop (Dille & Kamille) we went to a café. Soy chai latte, mmm! After that we walked some more and looked at pretty building. Brussels have a lot of them! Like the royal palace! Nearby there was a eating place, with a great salad buffé. They had the best sun dried tomatos I’ve ever tasted. When we had eaten up we walked some more. Among other things we visited a chocolatier that I had read about in my search for vegan chocolate. Yum! After that we went our seperate ways until later that evening when we went back to Marlou for some more pasta (and my camre stayed in the bag the whole time). And that was the end of that day.

IMG_4739

Neste dag våknet vi til en by dekket av snø. Det stoppet ikke planene våres! Vi gikk forbi Brussel’s Time Square (haha) og satte oss på t-banen. Neste stopp…

IMG_4746IMG_4747

Atomium!

IMG_3593
IMG_3601IMG_3606

«The Atomium is an iconic building in Brussels originally constructed for Expo ’58, the 1958 Brussels World’s Fair.» Ganske spennende, eller hva?

IMG_3611
IMG_3603
IMG_3605
IMG_3604

Vi sto iallefall i kø i en evighet for billetter, og tok heisen opp til toppen. Ganske bra utsikt!

IMG_3612
IMG_3613
IMG_3615
IMG_3616

Vi kjøpte oss en liten suvenir.

IMG_3618
IMG_3622
IMG_3628

Så tok vi heisen ned igjen (iiik!) og gikk igjennom resten. Det er et museum nå, og sikkert veldig gøy å dra til om man er interessert i arkitektur.

IMG_3630
IMG_3631
IMG_3633
IMG_3634
IMG_3635
IMG_3636
IMG_3637
IMG_3642
IMG_3644
IMG_3646
IMG_3647
IMG_3651
IMG_3655
IMG_3658

Etterpå dro vi tilbake til hostellet og slappet av litt før det var ut igjen. Vi satte oss på et bagel sted og bestilte oss litt mat. Den eneste veganske bagelen var ikke så veldig spennende, hummusen var hermetisk til og med (det er jo verdens enkleste ting å lage!).

IMG_3662
IMG_3664

Etterpå skulle vi på et lite marked, men vi fant det ikke så vi dro hjem igjen. Men så fant jeg ut at markedet var ikke ute, men inne. Så vi hadde stått rett utenfor bygget hvor det var, haha. Så vi dro tilbake igjen, men det var ikke så spennende, så det hele føltes veldig bortkastet. Så da dro vi tilbake til hostellet igjen.

IMG_3666

Litt senere dro vi ut igjen! Vi besøkte en bar som var kjent for å ha et veldig stort utvalg, og så endte vi opp på en kinarestaurant som faktisk serverte ordentlig kinamat. Altså, mat sånn som det lages i kina, ikke den maten vi er vandt med på kinarestauranter. Til og med menyen var som i kina, bortsett fra at de hadde klart å oversette alt ordentlig her. Og det var strengt tatt siste dag i Brussel!

IMG_4777IMG_4782

The next day we woke up to a city covered in snow. But that didn’t stop our plans! We walked past Brussels Time Square (haha) and got on the subway. Next stopp… Atomium! «The Atomium is an iconic building in Brussels originally constructed for Expo ’58, the 1958 Brussels World’s Fair.» Pretty exciting, right? We stod in line for a while to get tickets, and took the elevator to the top. Nice view! We got a souvenir before we took the elevator down again (iik!) and walked trough the rest of the building. It is a museum now, and probably very fun if you are interested in architecture. After that we went back to the hostel and relaxed for a little while before we went back out again. We walked to a bagel place and ordered some food. The only bagel that was vegan wasn’t very exciting, and the hummus was canned (when it’s the easiest thing to make in the whole world!). Then we were suppose to go to a small marked, but we didn’t find it so we went back to the hostel. But then I found out that the marked wasn’t outside, but inside. So we had been standing right outside the building where it was, haha. So we went back again, but there wasn’t anything exciting there, so the whole thing ended up being a lot of wasted time. So back to the hostel! Later we went out. Again. This time we visited a bar known for their big selection, and then we ended up in a Chinese restaurant that actually had real Chinese food. Like the food they make in China, not the food we are used to getting on the Chinese restaurants here. Even the menues was the same, except that they had transleted everything right here. And that kinda was our last day in Brussels!

7 Comments

  1. Hjertelig takk for fire fine dager i Brussel, haha – det føles som at jeg var med dere når jeg leser innleggene dine! Så kjempemange kjempefine bilder du har tatt. Jeg ble litt forelsket i det ene høye, smale huset med sånn underlig smijernsaktig front, forresten. Fortsatt god helg!

  2. Så gøy å se og lese. Føles liksom som om vi får være litt med på turen i disse fine oppsummeringene! :)

Comments are closed.