tine og den kinesiske mur

snart skal jeg poste bildene fra turen til den kinesiske mur, men først tenkte jeg at jeg burde fortelle litt om meg og muren. for jeg er veldig fascinert av den, unormalt fascinert av den viser det seg. jeg trodde alle digget muren, men flere av dem jeg gnålte på om at jeg skulle dra dit svarte med «åja.. så kult da …..». som om jeg sa «skal en tur til karl johan jeg!».

jeg vet ikke hvorfor jeg er så fascinert av den, eller hvordan det begynte. fascinasjonen for den har iallefall vært der så lenge jeg kan huske.


hvilken unge blir ikke gira av det liksom… kan ha noe med det andre jeg ble fortalt.

……….. jeg hadde ikke så mange venner for å si det sånn.

noe annet jeg husker er at jeg innbilte meg at muren gikk rundt hele landet. (noe som kanskje også kan forklare litt hvorfor jeg syntes den var så kul)

jeg innså til slutt at det ikke var mulig.

dere kan jo forestille skuffelsen min.

men kjærligheten min til muren var fortsatt like sterk. hallo, noe man kan se fra månen (not), hvor kult er ikke det?!

jeg ble nok en gang skuffet for noen måneder siden da jeg lærte at det faktisk ikke var bare en svær mur, men flere murer…… hvorfor heter den «the great wall of china» da? hvorfor ikke wallSSSS? jeg følte meg lurt. skikkelig lurt. skikkeligskikkelig.

men, jeg er fortsatt glad i muren. så glad at jeg tok med en liten stein fra den. okey, greit, det er sement. og ja, den er sikkert ikke et år gammel en gang. MEN! jeg plukket den når jeg var på muren. (ser dere, overdrevent fascinert. it’s a sickness!)

russeren foreslo at vi kunne ta med en murstein (det lå flere løse rundt forbi), men den ville blitt litt vanskelig å få med hjem tror jeg.

jeg har forresten en teori over hvorfor jeg er så fascinert av den, den er veldig bra: i et av mine forrige liv var jeg en av kineserne som bygde på denne muren, så da er det jo bare logisk at jeg har et kjært forhold til den. jeg var sikkert en av dem som daue og ble bygd oppå. (nei, jeg har ingen anelse om det er sant at de gjorde det, jeg kan ingenting om muren. tragisk nok.)

12 Comments

 1. herregud, barndommen min oppsummert. var også dritfascinert av muren siden folk døde, og jeg trodde også den gikk rundt hele kina….): men max søtt innlegg, og så elsket jeg tegningene. aww.

 2. Eg trudde Kina VAR Asia når eg var lita, så når eg høyrte om ein mur i Kina vart heile Asia på globusen innlemma i ein svær mur. Og så kom Mulan-filmen og eg lærte at Mongolarane var slemme og at muren berre var i Kina.

 3. Jeg er også veldig fascinert av den muren. Den er jo så .. stor! Fantastisk.. Men de burde ta bedre vare på den borti der, for i forrige uke (tror jeg det var) så stod det på en eller annen nettavis at de driver med gruvearbeid i nærheten og at en del av muren hadde rast sammen. Det er ikke bra ..

 4. Skulle gjerne sett de muren;) Den må være helt fantastisk! Noe så stort liksom!! :D

 5. Den kinesiske mur ER jo kul da, alle vet jo om den. Har ikke vært der selv da. Digget tegningene!

 6. Haha! Fantastisk innlegg. Jeg forstår fascinasjonen din kjempegodt. Selv om jeg tror at Mulan er en av grunnene til at jeg har så lyst dit.

 7. Kanskje du også er veldig flink til å bygge murer, hvis du prøver. Det underbygger i så fall teorien om at du har vært en murbygger i tidligere liv. Du kan jo bygge the great wall of bislett, eller noe sånt.

 8. Hahah, så morsomt og søtt. Men whaaa? FLERE murer? Skjer’a? Blitt feilinformert hele livet, jeg da…

 9. Kult^^ Jeg syns muren er fin jeg! Den er jo stor og kul og sånn:D Da jeg skulle se den ble jeg overrasket over at man måtte klatre på fjellet for å komme opp til den, men da jeg tenkte over det var det jo egentlig ganske logisk.

 10. Haha, jeg er også fascinert av muren, syns det er helt fantastisk at den finnes.. men.. nå ble jeg litt skuffet :-( jeg trodde også at det bare var én.. Og så skrev du «fra månen (not)? Hvorfor not? Kan man ikke se den fra månen? Er livet mitt basert på en løgn!!?

  Og jo, det stemmer at mange arbeidere døde under byggingen av den, og de ble begravd under muren..

Comments are closed.