tesmaking

IMG_3781

i en av butikkene ved innsjøen solgte de tesaker. tekanner og tekopper og tebord og tesiler og alt terelatert man kan tenke seg, i alle former og farger. ganske fint. og der ble vi tilbydt gratis tesmaking. hvem sier nei til det?

IMG_3767

te på ekte kinesisk vis. først skal alt skylles, koppene og tekannene og alt, med varmt vann. vannet helles etterpå ut oppå disse figurene, som skifter farge der vannet treffer.

IMG_3779

og så vasker de teen også. heller varmt vann på den, venter noen sekunder, hiver av vannet, og så på med nytt vann.

IMG_3770
IMG_3771
IMG_3772

vi fikk smake mye forskjellig, til og med sånn te som blir til en blomst.

IMG_3773
IMG_3775
IMG_3776

hun som lagde alt for oss syntes jeg var morsom som tok bilde av alt, og hun forklarte masse om hva hver te var bra for og hvilken høytid noen passet til og mye rart. og så viste det seg at jo eldre en te er, jo mer verdt er den. de hadde en til over 400 kr per 100 gram. den var ti år gammel.

IMG_3784
IMG_3769
IMG_3783

veldig fint. vi kjøpte tre forskjellige, til 380 yuang tilsammen. aldri brukt så mye penger på te før, men absolutt verdt det. kan vise dere hvilke en annen gang.

14 Comments

  1. oi så gøy! shoppe kinesisk te i kina, det hadde vært noe. håper du har en god tur :)

  2. jeg syns faktisk sånne teblomster er litt ekle, som en alien eller et insekt eller noe, men veldig spennende og har kjempelyst på! gjerne på tesmaking i kina, oh yes!

  3. Haha, gammal te er verdifull? Eg har MASSE gammal te heime, mon tru eg skal selge den :P

    Elskar te, håpar det du kjøpte er bra! Og forresten, Jamie Oliver brukt ein sånn jasmin-blomst i jasmin-ris ein gong! Altså, ein kopp varmt vann med blomen/teen i, ein kopp berre varmt vann og ein kopp ris. Suksessoppskrift!

  4. Ååå, det minner kjempemye om en tebutikk i Kathmandu!! koselig! (selvom jeg ikke liker te)

  5. åh, drøm. har enda litt av kinateen min igjen. siste boks. har aldri smakt blomster-te, bare gitt det bort til fine venner. men nå tror jeg det er på tide.

Comments are closed.