en sidegate

så, gjett hva jeg gjorde på onsdag! dro til sentrum….alene!!! yey, tok bare tre uker før jeg turte, haha. målet var en shoppingate, skal vise bilder fra den senere. den var nemlig ikke så spennende, så først viser jeg bilder fra en sidegate jeg kom over. gjorde det verdt å ta en time tbane hver vei!

IMG_4069

det var to gater da, og den ene solgte masse rar mat.


IMG_4067

kan jeg friste deg med sjøstjerne, sjøhest eller skorpion på pinne?

IMG_4066
IMG_4070
IMG_4071

var sykt mye folk der, er bare å holde godt fast på vesken sin altså. i en annen gate solgte de masse fint juggel. jeg kjøpte ikke noe da, for sånne steder pleier å være lagt opp til å prute (med mindre du vil bli lurt til å betale masse bare fordi du er turist). og jeg er ikke så glad i å prute..

IMG_4074
IMG_4076

IMG_4078
IMG_4079
IMG_4080
IMG_4081

blekksprutsuppe da? ja?

IMG_4082
IMG_4083

tusenbein eller biller på pinne, det kan du da ikke si nei til!

IMG_4084
IMG_4085
IMG_4086
IMG_4087
IMG_4088
IMG_4089
IMG_4090
IMG_4091
IMG_4092

hva med en hel fugl? ja, det er små hele fugler på spyd, med nebb og øyner og alt, bortsett fra fjær. kinesere skal iallefall ha litt «respekt» for at de ikke har noe imot å se hva de spiser på, fins jo en god del kjøttetere som vist mister matlysten hvis kjøttet faktisk ser ut som dyr. litt rart det der, syns jeg.

IMG_4094

snegler da! det må da friste?

IMG_4095

IMG_4098
IMG_4100
IMG_4101
IMG_4104

spennende å se, men veldig slitsomt. mye folk og høyt støynivå er ikke alltid så flott når man er utslitt og litt til. en god del som ropte «lady, lady, take a looking please, yes yes!» etter meg. syns det er litt skummelt jeg, blir bare stresset og mister lysten til å se på noen ting. for hvis man ser på noe blir de jo helt «yes, yes, you like this? very nice, real thing. nice price i give you. yes yes???!!!». så får jeg bare dårlig samvittighet hvis jeg ikke kjøper noe, for av en eller annen grunn ser jeg for meg at dem alle kommer fra kjempefattige familier og bare spiser hvit ris og er dødssyke og hele pakken… noe som mest sannsynlig ikke er tilfelle. (ikke alltid, iallefall. håper jeg, eh.)

8 Comments

 1. uff da. jeg takler heller ikke pruting.. eller gatemat. XD men gatemat varierer jo veldig fra land til land da. i thailand var det visst relativt ok, mens i korea nektet jeg å spise noe som helst!

 2. What about elevensies? Luncheon? Afternoon tea? Dinner? Supper?!

  Jeg hater også å prute. Det er så flaut og jeg føler meg så slem og gretten og gjerrig, også skjønner jeg liksom ikke prutereglene helt.

 3. hater å prute, føles så unaturlig. og du kan dessverre ikke friste meg med noen av de tingene på pinne – men jeg elsker dumplings!

 4. Mye spennende da! Men.. vet du om de spiser skorpionene på pinne? Sjøstjerner kan jeg liksom skjønne, sjøhester ser jeg for meg at er en veldig kortvarig opplevelse siden de er så utrolig små og tynne.. men skorpioner? Kan man innta dem?

  Ja, det er et virkelig rart fenomen dette med om kjøttet ligner på et dyr eller ikke.. Eller hvilke arter som er heeelt kvalmende å spise (hund, katt) mens andre går fint.. Psychic Numbing ftw!

  Mange gøyale bilder da. Jeg skjønner godt at du vil unngå pruting – en føler seg jo litt slem (stakkars fattige, de må jo få penger).. men som du sier så er det jo lagt opp til det. Det føles bare ubehagelig.

  Hvor lenge er det du har igjen der borte nå?

 5. Ah, dit husker jeg at vi også dro. Og ser noen i kommentarfeltet lurte på om man kunne spise skorpion: Jaadaaa, smaker ganske greit. Vi delte et lite spyd med grilla kryp. Aaah, gatemat er så fantastisk.

Comments are closed.