For tiden og sånt

Hei dere! Jeg savner litt god gammeldags blogging. Da blogg gikk mer ut på å fortelle om livet ditt, hva du tenker på og hva som skjer for tiden. Nå føler jeg det er et lite press til å skrive bra og underholdende, å ha innlegg som skal gi leseren noe, inspirere og motivere og alt sånt. Et press jeg har blitt flink til gå gi mer blaffen i, slik at blogg har blitt litt mer gøy igjen.

Da jeg først begynte å blogge, da blogging ble veldig populært, postet jeg innlegg hver dag. Noen ganger flere om dagen! Det er rart å tenkte på nå. Jeg liker jo bloggen min bedre sånn som den er i dag, men jeg savner litt hvor fritt og avslappet det var. Før så hadde man kun blogg å tenke på. Nå er det snapchat og instagram og facebook og youtube og alt mulig man skal holde seg oppdatert og aktiv på. Det er litt mye, syns jeg, selv om jeg også liker å drive med alle disse tingene.

Nå ble det litt mye babling uten noe mål, merker jeg. Jeg føler ofte disse innleggene bare blir fjas og tull, så jeg pleier ikke å trykke publiser. Det gjorde jeg visst i dag. Hei. Skal jeg snakke litt om hvordan det går for tiden da, kanskje? Hva som skjer, og sånt!

Jeg har det veldig fint. Den siste måneden har jeg bare fått mer og mer energi, og nå orker jeg plutselig ting. Det er så deilig. Å kunne lage en litt mer ordentlig middag, eller å vaske litt opp. Tenk at det føles luksus å klare å vaske opp! Apropos oppvask, de siste månedene har vi jobbet en del med å finne et system som virker, slik at det ikke skal hoppe seg opp haugevis med oppvask hver gang. Vi har jo ikke oppvaskmaskin! Nå føler jeg endelig at vi har begynt å få litt taket på det, så kanskje det snart kommer et innlegg med noen tips.

Ellers driver jeg å dykker dypere inn i dette ‘zero waste’ opplegget og snuser litt på minimalisme. Nå bor jeg jo med noen som ikke er så interessert i noen av delene, så jeg prøver å fokusere på mine ting. Har blant annet ryddet masse i klærne mine nå, og klart å legge vekk en hel masse som jeg har slitt med å kvitte meg med før. Fun fact – jeg fant et kjørt fra 10 klasse. 15 år siden! Det passer jo selvfølgelig ikke lenger, og jeg er ikke spesielt glad i det heller, så hvorfor jeg har tatt vare på det så lenge… Tenk på alle flyttelassene jeg har drasset på det!

Jeg har en idé for hva jeg skal gjøre med klærne, men mer om det en annen gang! Må gjøre litt research først. Siden vi snakker om å kvitte meg med ting, så kan jeg si at det 5 ting 100 dager-prosjektet går veldig bra. Det er også så gøy å se andre bli inspirert og slenge seg på. Og nå har jeg nettopp startet en shoppestopp som allerede flere har slengt seg på! Men igjen, mer om det senere.

De siste dagene har det vært litt guffent og regn, så nå føler jeg høsten står og banker på. Jeg vil ikke ha høst. Det betyr at jeg blir dårligere igjen, sånn er det hvert år. Jeg håper i år blir annerledes. Tenk om jeg kunne fortsatt å ha denne energien! For to dager siden var jeg til og med på et treningsstudio for første gang på mange-mange år. Jeg har et håp om å klare å bygge opp musklene igjen, spesielt de som er med på å støtte opp ryggen min. Tok det veldig forsiktig, og ble egentlig ikke noe stiv neste dag, så var muligens litt for forsiktig. Skal ta det opp med fysioterapauten min, om han kan hjelpe meg med et slags treningsprogram. Må bare overkomme angsten litt!

For ja, jeg går til psykomotorisk fysioterapi annenhver uke nå! Det hjelper litt, tror jeg. På smertene iallfall. Jeg er spent på hvordan det vil gå til vinteren, når jeg pleier å ha mer vondt. Nå har jeg fått frikort også, så da kan jeg jo gå til han så mye jeg føler for, haha! Angsten går det forresten mye bedre med også, etter den lille behandlingen jeg gikk til i fjor høst. Fortalte jeg i det hele tatt om det her på bloggen? Snapchat er blitt min lille hverdagsblogg og der snakker jeg om nesten alt, men det er vel ikke alle her som følger meg der. Kanskje det er fint med sånne her innlegg en gang i blant da?

Det siste jeg ville nevne var at Paul er kjempeflink for tiden og tar masse kjøretimer, så i løpet av høsten har han kanskje lappen. Bil skal vi få låne av pappa, og det skal være så deilig å endelig kunne dra hvor vi vil uten å måtte mase på noen om å kjøre oss. Buss går jo ikke overalt, dessverre. Og ikke minst, vi kan dra på road trip. Det har jeg drømt om i så mange år! Gleder meg!

Sånn, da sier jeg stopp for denne gangen. Er spent på om noen vil lese dette lille rotet. Håper dere har det fint, håper dere har noen å snakke med. Vi blogges snart!

Bilder fra litt tilfeldige dager. Prøver å bli flinkere til å ta bilder av dagene mine, sånn som jeg var en gang. 

3 Comments

 1. Marthe Charlotte Drageland

  Jeg synes det er fint med slike hverdagsinnlegg også. Det er artig å høre hva som skjer i livet ditt for tiden. Jeg bruker ikke snapchat, så det er absolutt fint med slike innlegg en gang i blant.

  Så artig å høre om prosjektet ditt med å kaste 5 ting hver dag! Jeg utviklet selv en stor interesse for minimalisme i fjor høst, og helt mot slutten av ryddingen startet jeg utfordringen «minimalism game», som går ut på litt av det samme, bare at det er 465 gjenstander på 30 dager. 1 for dag 1, 2 for dag 2 osv. Har skrevet litt om det her: https://livetsrose.net/2017/03/16/minimalism-game

  Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle ende opp med et «typisk minimalistisk hjem» med veldig få ting, nøytrale farger og det jeg tidligere ville sett på som kaldt og sterilt. Men jeg har overrasket meg selv. Det har vært en langt vei fra å være en som hadde over 1000 bøker, nok kopper og kar til å arrangere en kjempefest og og pyntegjenstander for hver eneste sesong – til å ha bare ting jeg virkelig trenger og elsker. Når jeg flyttet i 2015 hadde jeg en stor flyttebil og ca. 60 esker med ting. 60! Det var utenom klær og møbler. Nå tror jeg at jeg kunne fått med meg alt jeg eier i en vanlig personbil. Utenom noen få møbler som er igjen da.

  Hehe, nok om meg. Jeg ville bare si at det er kjempegøy å se at du og stadig flere får øynene opp for minimalisme (og også zero waste). For meg har det vært med på å berike livet mitt betraktelig og ikke minst fått meg til å «rydde opp i hodet». Det startet med å rydde i skaper og skuffer og endte opp med at jeg endret store deler av livet mitt. Det viktigste minimalisme har lært meg, er å sette pris på de små tingene i livet og forsøke å bare omgi seg med ting som gjør en glad. Både fysisk og mentale ting.

  Anbefaler forresten boken «Magisk opprydning» av Marie Kondo, hvis du ikke har lest den!

  Ønsker deg en riktig fin helg!

  • Så koselig kommentar! Og ja, merker at dette med zero waste og minimalisme er en snøball som bare ruller seg større og større. Når man først begynner med en ting, så bare fortsetter det. Er deilig! Har tenkt på en del hvilke ting jeg virkelig trenger her i livet, og det er ikke mange. Har selv flyttet med utrolig mange esker flere ganger. Neste gang vi flytter skal det ikke være mange eskene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.