Plastic free July – En måned uten plastikk?

Denne måneden deltar jeg i Plastic free July – Plastikk fri juli, på dårlig norsk. Deltar ikke så veldig aktivt da, de fleste dagene sitter jeg jo hjemme i sofaen, men jeg prøver. PFJ går iallfall ut på at man i en måned skal unngå engangsplastikk, og gjerne andre engangsgreier. Plastikkposer og kaffekopper fra narvesen og sånt, og produkter pakket inn i plast. Sånn som 90% av frukt og grønt.

plastikk fri juli plastic free july zero waste tine katrine

Istedenfor å være så veldig streng med å unngå all plastikk, så bruker jeg denne måneden til å tenke over søppelet jeg produserer, og prøver å finne alternativer der det lar seg gjøre. Totebags istedenfor handleposer. Te i løsvekt istedenfor pakkene med 30 poser. Pasta i pappesker istedenfor plastposer.

plastikk fri juli plastic free july zero waste tine katrine

Jeg har de siste månedene blitt mer interessert i dette ‘zero waste’ opplegget. Jeg skriver nok skriver mer om en annen gang, men enn så lenge kan dere lese det Stine Friis har skrevet om dette. Så denne måneden blir som et spark bak for å sette i gang med dette. Legge seg til noen nye gode vaner, og alt det der.

plastikk fri juli plastic free july zero waste tine katrine

Alle har nok godt av å ta et ekstra titt på søppelet sitt og se om de kan gjøre noe annerledes. Heldigvis resirkuleres mye av avfallet i dag, men det er jo bedre om ting ikke trenger å resirkuleres til å begynne med. For resirkulering tar energi, og ting kan ikke resirkuleres uendelig heller.

Alle klarer å gjøre litt, og litt er så mye bedre enn ingenting!

Så, jeg skal komme med en oppdatering i løpet av måneden eller noe. Enn så lenge kan dere følge prosjektet på den nye instagrammen min, @tkfikserlivet, hvor jeg også poster bilder til det nye prosjektet mitt.

6 Comments

  1. Blir litt smågal av å legge merke til all plasten rundt meg – nå som jeg først har begynt å tenke på det, er det ingen vei tilbake!

  2. Jeg har selv blitt skikkelig oppmerksom på all plasten, blir gal, men det er fint å være bevisst og i hvert fall prøve å redusere forbruket av plast. Dette er slikt jeg har tenkt på i mange år, men det er mye mer motiverende å faktisk gjøre noe nå som vi prater så mye om det! Takker Stine for den bølgen :)

    http://la-mar.no

  3. martine (nouw.com/martineol)

    Har også blitt veldig interessert i zero-waste, takket være stine friis! har kjøpt tøyposer for å ha frukt i og har shoppestopp på klær. føles så bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.