8 desember

8-2

+++Det hadde vært en ganske stille og rolig dag. Nora knyttet sterkere bånd med senga, og Mor lot henne for det meste være i fred, bortsett fra når det var måltider som måtte spises. Mat måtte man jo ha uansett hvordan humøret var.
+++Nora visste hun egentlig oppførte seg ganske barnslig og teit, men hun hadde bestemt at noen dager var det helt lov – om ikke obligatorisk! Så hun gikk til sengs uten å ha gjort en eneste fornuftig ting. Og noen timer senere våknet hun av et par fingre som rotet rundt i munnen hennes.
+++“Når pusset du tennene sist egentlig?”
+++Nora mumlet noe uhørbart, men personen gispet fornærmet.
+++“Jack?! Hvordan kan du ta feil av meg og den fjompenissen?!”
+++Nora åpnet endelig øynene og skulte på den mørke krølltoppen som satt på huk ved siden av sengen. Hun sa noe igjen og han trakk raskt fingrene ut av munnen hennes.
+++“Sorry,” sa han og tørket av fingrene sine på dyna hennes. “Men seriøst, du bør virkelig bruke tanntråd.”
+++“Simon, dra en viss plass!” knurret Nora og strakte seg ut for å skru på nattbordslampa. Så sjekket hun klokka. “Unnskyld språket, men hva faen gjør du her halv 4 på natta?”
+++“Nora, det må jeg si! Fransken din er blitt så mye bedre enn sist!” sa Simon oppriktig imponert mens han gliste stort. «Banningen er prikken over i’en!»
+++Nora sukket tungt og gned seg i øynene. “Jeg snakker flytende, din idiot.”
+++Simon lo lett og la armene i kryss på sengekanten, og lente haken på toppen av dem.
+++“Så, hvorfor er du her?” sukket Nora og slapp armene tung ned i fanget. “Bortsett fra å gi meg en spontan tannsjekk…”
+++“Jack ringte,” svarte han. “Moren din hadde ringt hen. Etter at faren din hadde ringt moren din. Skikkelig ringebølge, du vet å lage liv!”
+++Nora sukket tungt og lukket øynene. Av alle tider å snakke om dette her, så føltes halv fire på natta som den dårligste.
+++“Nora…” sa Simon, stemmen hans litt mer seriøst nå. Han tok en dyp pust før han snakket. “Har du sett Skam?”
+++“Hæ?!”
+++“Jeg er så stressa! Hva tror du skjer med Even og Isak?! Hvis de ikke blir sammen for life, så dør jeg! Seriøst, jeg dør!”
+++“Hva i huleste er det du snakker om?” stønnet Nora og satte seg opp.
+++Det var tydeligvis helt feil ting å gjøre, for Simon slapp da ut det mest dramatiske gispet hun noen gang hadde hørt.
+++“Du har klippet deg?!” Øynene hans var kulerunde. “Oh my god! Nå ser du jo nesten ut som Nooooora i Skam!”
+++Nora stønnet og slapp seg ned på ryggen igjen. “Simon, vær så snill. Det er midt på natta.”
+++Simon krøp opp i senga og la seg ved siden av henne, full påkledd og under dyna. “Men serr, du bør se på Skam, det er skikkelig bra,” sa han, i et litt roligere volum nå.
+++“Jada, skal se Skam herfra og til månen i morgen,” sukket hun og la seg med ryggen til ham.
+++“I morgen, nei. Da skal du på fest, med meg og gjengen!” sa Simon muntert og la en arm rundt livet hennes. “John kommer også. Og jeg har hørt han fortsatt er singel, så hvis du angrer på at du slo opp, så–“
+++“Simon, hold kjeft nå, eller så må du sove i låven med alle drittungene!”
+++“Greit,” sukket Simon og lukket øynene, og la seg ordentlig til rette.
+++Nora hadde nesten sovnet da hun kjente en hånd rote rundt under puten. “Simon!”
+++“Sorry, gammel vane.”

1 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.