11 desember

11

+++“Jack fortalte meg at du har fått deg Tinder!”
+++Nora så opp fra strikketøyet og skulte over på Simon. Hun var fortsatt hos Jack, og det så ut som om det hadde blitt julens oppholdsplass for de andre også. Erik hadde dratt hjem i går, men Simon og Jon var værende. De forsvant innimellom for små ærend, mens Nora for det meste lå på sofaen og strikket. Hun hadde fått ferdig en genser til Simon–lyseblå og rosa–og holdt nå på med en til Jon–orange og grønn.
+++“Hen fortalte ikke at det var hen som laget profilen min også?” spurte Nora med et hevet øyebryn. “Det var ikke en frivillig Tinder-skaffing, altså.”
+++Simon veivet det bort med hånden, som om det ikke hadde noe å si. “Jeg syns det er en så god idé, og jeg syns også at vi skal skaffe deg en date. Kanskje du vil føle deg litt bedre da!”
+++Nora skar en grimase. Da Jack hadde foreslått det samme visste hun i det minste at hen bare var sarkastisk.
+++Simon lot seg ikke skremme av grimaser og tvang seg plass rett ved siden av henne, og smilte forventningsfullt. Nora tok frem mobilen og rakte den til ham, godt klar over at det ikke ville nytte å protestere her.
+++“Nora! Stakkars, du har jo ingen matcher!” sa han fortvilet og stirret trist på henne.
+++“Det er fordi jeg har sagt nei til alle sammen,” sa Nora. Hun hadde ikke åpnet appen siden Jack hadde vært på middag. Planen hadde vært å slette den, men hun hadde glemt den helt bort.
+++“Nora!” Simon var strengt nå og ristet oppgitt på hodet, og begynte så å trykke ja på alle.
+++“Simon!” sa Nora tilbake, like streng. “Vær litt kresen i det minste!”
+++“Så, så, vi kan luke ut taperne etterpå,” sa han med øynene klistret på skjermen.
+++Nora sukket og konsentrerte seg om genseren igjen. Innimellom gløttet hun over på Simon, som var godt i gang med å matche og chatte. Nå og da kom han med kommentarer.
+++“Nora, du har fått en super like!”
+++“Han her lurer på om du liker kjepp.”
+++“Oi, jeg tror jeg nesten meldte deg inn i en trekant der.”
+++Nora stønnet oppgitt. “Du er sikker på at Tinder er stedet å lete?”
+++Simon bare fniste og la seg ned på ryggen mens han tastet videre. Det nærmet seg en time senere da han satte seg opp med et triumferende glis.
+++“Jeg har skaffet deg en date!”
+++Nora var glad hun ikke spiste eller drakk noe da, for hun hadde garantert satt det i halsen. “En date?! Simon!”
+++“Han virker kjempegrei! Hallo, slapp av, du tror vel ikke at jeg sender deg på date med en skrulling?”
+++“Du har aldri møtt ham,” sukket hun og tok mobilen fra ham. “Er det han her?”
+++Simon nikket, og Nora var litt lettet over at han i det minste så normal ut. Høy og bleik, med et veldig krøllete hår på toppet av hodet. Hun vurderte å si at hun ikke likte krøllete hår, men Simon ville nok ta det som en personlig fornærmelse.
+++Hun bladde gjennom samtalen Simon hadde hatt med ham, og det var ingen varselstegn der heller. De hadde for det meste snakket om hvilke interesser de hadde, og Simon hadde spøkt om at alt hun brydde seg om var strikking. Alt hun eide var tydeligvis strikket.
+++“Jeg er skeptisk til humoren hans. Og din, forsåvidt,” sa hun. Dessverre kunne hun ikke se noen god grunn til å ikke møte ham. “Så når er daten?”
+++“Jaaa, det blir så bra!” sa han begeistret. “Om to timer, så du får begynne å gjøre deg klar.”
+++“Hva?! Simon!” Hun la vekk mobilen før han rakk å avtale flere dater.
+++“Hva?” sa han forvirret. “Trenger du mer enn to timer?”
+++Hun tok en dyp pust og lukket øynene mens hun telte til ti. “Bare…” begynte hun, men måtte ta nok en dyp pust før hun fortsatte. “En date. Og så slutter du å mase om Tiner og kjærlighet og alt det der. Deal?”
+++“Deal!” sa han og smilte stort. “Så, hva skal du ha på deg?”
+++“Dette,” sa hun og begynte å strikke igjen. To timer var nok til å få genseren ferdig.
+++“Hæ? Skal du ikke pynte deg?!” spurte han, men blikket Nora ga ham da fikk ham til å rask forandre mening. “Jeg mener, du ser kjempefin ut. Dette blir bra!”

+++Et par timer senere troppet Nora opp i krysset ved Klingenberg kino og speidet etter krølltoppen hun liksom skulle på date med. Hun var mildt sagt skeptisk, og Simon ville ha mye å gjøre opp for hvis han viste seg å være en skrulling allikevel.
+++Hun fikk raskt øye på ham, en fyr som så både lost og nervøs ut. Hun sukket litt før hun gikk opp til ham. “Hei,” sa hun og tvang frem et svakt smil. Et sånt smil du ga til fetteren du ikke var så nær, etter at du hadde blitt tvunget til å hente ham på flyplassen. “Nora,” sa hun og holdt ut en hånd.
+++Fyren sperret opp øynene og så smilte han, en anelse nervøst. “Hei! Sebastian,” sa han og tok hånden hennes, og ristet den ivrig. Han sluttet raskt da Nora stirret skeptisk tilbake. “Beklager, jeg blir litt overivrig når jeg er nervøs,” forklarte han og ble litt rød i kinnene. “Dette er ikke noe jeg pleier å gjøre.”
+++Det var et pluss i Nora’s bok, og hun bestemte seg for å gi ham en sjanse. “Jeg vinner, jeg har aldri gjort dette før.”
+++Han smilte da og pustet ut. “Bra. Da hvis jeg gjør noe rart, så kan jeg bare skylde på at det er sånn alle tinder-dater er,” sa han og lo litt.
+++“Jeg har inntrykk av at alle tinder-dater er rare, så det høres riktig ut,” sa hun og klistret på seg et smil. “Så, kino var det?” Det var iallfall det Simon hadde sagt de skulle.
+++“Ja! Eh, men filmen begynner ikke enda. Lyst på en kaffe først?” spurte han og pekte på Espresso House som lå tvers over gata.
+++Hun nikket, selv om stedet så grusomt fullt ut. Søsteren til italieneren ville kalt det veldig hipster.
+++Sebastian ledet ann veien inn–han holdt til og med døra oppe for henne, og Nora måtte anstrenge seg for å ikke himle med øynene. Kaffe ble kjøpt og de fant seg en plass med vinduet.
+++“Har du sett Arrival?” spurte han da jakker var av og de begge blåste oppi koppen sin.
+++“Hva er det?” spurte hun med rynket panne.
+++“Eh…filmen vi skal se,” sa han litt nølende.
+++“Åja!” Nora ble litt varm i kinnene og kremtet det bort. “Eh, nei, jeg ser ikke så mye på film egentlig.”
+++“Ja, du sa det,” sa han og smilte spent, tydeligvis glad over å endelig ha en slags samtale gående.
+++Nora hadde glemt litt vekk at de alt hadde hatt en samtale på mobilen, en hun sikkert burde lest igjennom lett bedre. “Eh, ja. For å være helt ærlig så var det faktisk kompisen min du chattet med,” sa hun og skar en grimase. Det virket som en god idé å bare si det som det var. “Men han er veldig grei altså, så jeg satser på at han ikke sa noe som ikke er sant.”
+++“Å…” Han så litt usikkert ut mens han fordøyet nyhetene, men bestemte seg tydeligvis for å være positiv, for han smilte raskt igjen. “Satser på at jeg gjorde et bra inntrykk da, siden du sitter her.”
+++“Jada, han var veldig begeistret,” sa hun og tvang frem et smil. “Så hvis dette går rett vest og du svinger begge veier, så kan jeg hooke dere opp.”
+++Han lo litt usikkert da og tok en slurk av koppen sin. Mobilen vibrerte i lomma og hun tok den frem uten å tenke over at det kanskje var frekt å gjøre på en date. Det var en melding fra italineren, og hun lo høyt da hun åpnet den.
+++“Hva er det?”
+++Hun løftet blikket til Sebastian, som hadde leppene presset sammen og blikket festet på mobilen hennes. Uten å nøle snudde hun skjermen mot ham og viste bildet hun hadde fått av Rosa som hadde klatret på toppen av en statue utenfor Munch museet.
+++“Det er ei venninne som liker å klatre på ting,” flirte hun og la vekk mobilen igjen.
+++“Åja!” sa han og lo litt også, og smilet var tilbake. “Jaja, vi må jo alle ha en hobby.”
+++“Exactly. Og din hobby er…?” spurte hun, og angret igjen på at hun ikke hadde lest samtalen.
+++“Film,” sa han og blunket til henne.
+++“Ja, så klart. Kino og greier,” sa hun og tok en slurk av kaffen sin før hun satte fra seg koppen. “Okey, fortell meg om denne Arival da. Skrekkfilm?”
+++“Sci-fi,” sa han. “Hvis den er skummel, så kan du holde meg i hånda,” ertet han.
+++Hun smilte. “Det må jeg si, Sebastian. Bra planlagt, veldig smooth.”
+++“Yes, det er det alle kaller meg,” sa han og nikket alvorlige. “Smoothe Sebastian. SS, hvis man har det travelt.”
+++Hun lo og ristet litt oppgitt på hodet. “SS it is!”
+++“Å, nei,” sa han og skar en grimase. “Jeg angrer allerede. Tar det tilbake, ingen SS!”
+++“Nei!” lo hun og smilte stort, og det var ikke det minste påtvunget. “For seint nå, Tinder-SS.”

1 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.