Dag 3: planter

IMG_6574

Se her, dere. Et innlegg før klokka er faretruende nærme 12. Det er til og med dagslys ute enda. Og, som lovet, har jeg tatt bilde av plantene mine. Jeg har ikke så mange, men det begynner å komme seg etter de tre jeg kjøpte på mandag. Nå må jeg bare klare å holde dem i live.

IMG_6573      IMG_6577

Disse to over her er to av de nye tilskuddene. Jeg aner ikke hvilken type plante de er, eller hvordan jeg vanner dem. Tips mottas.

IMG_6576

Denne har jeg hatt… et år? Den har hatt et tøft liv så langt, faretruende nær døden hele tiden. Tror den trenger litt ny jord (prosjekt for våren!), og så må jeg kanskje bli litt flinkere til å vanne den oftere.

IMG_6578

Disse orkidéene har jeg hatt så lenge jeg har bodd i Oslo, altså 5 år. De har ikke blomstret så ofte da, igjen fordi jeg glemmer å vanne dem. Nå har de begge begynt å få en ganske fin stilk da, men de vokser jo ut til siden???

IMG_6580

Denne er også ny. Plz dont die. Og de under her

IMG_6579       IMG_6575

Disse palmene har jeg hatt like lenge som den halvdøde greia der oppe, og disse klarer jeg å holde i ganske bra form faktisk. Fordi de trenger ikke så mye vann. Hah, jeg bør bare få meg hundre kaktuser, I know. Btw, legg merke til det fancy kjøleskapet mitt da.

6 Comments

 1. Fine planter!

  Den første er en bjørkefiken. Den krever jevn vanning og vil ha det ganske lyst. Blir bladene gule har den fått for mye vann, og faller de av, har den det for mørkt (eller har fått for lite vann, hehe). Du kan gjerne dusje den iblant, den liker høyere luftfuktighet enn de fleste av oss har inne om vinteren. Du kan stelle bregnen din på samme måte.

  Den andre nye planten er en form for pengetre, Crassula. Dette er en sukkulent som overlever uansett, bare du ikke vanner den for mye! ;) Det gjelder også den lille i terakotta-potta.

  Lykke til med plantene! :D Jeg liker veldig godt at du blogger igjen, forresten!

  • tinekatrine

   Det var det butikkdama sa også. Kommer garantert til å enten vanne dem for mye eller for lite. Skal gå og dusje dem litt nå.

 2. Og forresten – orkideene kan du sette kaldt (helst rundt ti grader, ikke kaldere) og vanne enda mindre, da blomstrer de gjerne igjen! Det ser ut som «nyskuddene» på dine er nye luftrøtter, forresten, ut fra bildene. Nye blomsterskudd er glattere og mørkere grønne.

  • tinekatrine

   ÅH SKUFFA! Men ja, jeg ser jo det nå at det egentlig er det. Kaldere plass, hm… Ikke så lett i liten leilighet det, de kan jo ikke stå i mørket heller.

 3. Lise-Marie

  Grønne planter er noe av det aller fineste som finnes! Har samme fargeleggingsbok forresten :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.