London dag 2 og 3

Dette begynner å ta veldig lang tid. Skal prøve å bli ferdig før mai, blir litt vel treigt å fortsatt holde på å fortelle om noe som skjedde for over en måned siden. Og siden det faktisk er en stund siden nå sliter jeg egentlig litt med å huske hva vi gjorde hvis jeg ikke har tatt bilde av det. Skulle ønske jeg var flink med sånn reisedagbok…

Så, dag 2! Den begynte med luksusfrokost da vi hadde fått handlet mye godt på whole foods dagen før. Mmm!

 

IMG_3904
IMG_3906

Etter det gikk vi t-banen, eller undergrunden som det heter der. Jeg liker t-banen i London, uten at jeg helt kan sette fingeren på nøyaktig hvorfor.

IMG_3910
IMG_3920
IMG_3922
IMG_3930

Målet var veldig typisk turist.

IMG_3935
IMG_3939
1
IMG_3940
IMG_3950

Etter det gikk vi nedover…bortover?…lang elven. Det var ganske kaldt, men det gjorde ikke noe når det er så mye fint å se på.

IMG_3953
IMG_3946
IMG_3942
IMG_3951
IMG_3954
IMG_3955
IMG_3959
IMG_3960
IMG_3961

Mini tardis?

IMG_3963
IMG_3966
IMG_3965IMG_3964
IMG_3967
IMG_3973
IMG_3976

Målet var egentlig Tower Bridge, men vi stoppet opp ved Harry Potter-broa og gikk opp til denne fine saken istedet.

IMG_3982IMG_3988
IMG_3993IMG_3990
IMG_3992
IMG_3991
IMG_3989

Vi tuslet litt rundt der før jeg kjente at jeg egentlig var veldig sliten og ville tilbake til hotellet.

IMG_3981
IMG_3983
IMG_3984
IMG_3987

Men t-banen ville ikke ta oss lengre enn et stopp, så da fant vi oss et sted hvor vi kunne sette oss ned. Som ekte turister endte vi opp på Starbucks. Jeg har aldri helt forstått maset rundt Starbucks. Frem til jeg smakte på deres soya chailatte. Ohoi! Den smaker jul og winter og helt himmelsk! (Også har de gratis internett, pluss i boka!)

IMG_3995
IMG_3996

Prøvde å ta noen bilder av hverandre, men det gikk som vanlig ikke så bra.

IMG_4002

Etter det var jeg ikke fult så sliten lengre, så da kunne vi gå mer (takk t-bane!). Vi gikk innom et par butikker før vi endte opp på Starbox, og der ble jeg snikfotografert.

IMG_4032

Etter det gikk vi gjennom denne fargerike plassen (Neal’s Yard).

IMG_4035
2

Og så videre mot Mildreds, for å fylle opp magene våres. Dette er et vegetarisk sted, som er en ordentlig restaurant. Med vinmeny og hele pakka. Det er et sjeldent syn når det kommer til vegetarsteder, som oftest er de ganske hippieinspirert eller veldig billig og enkle, så dette var gøy!

IMG_4042

Først hadde vi forrett. Fried dumplings til meg, og noe brød og fancy hummus til Paul.

IMG_4045
IMG_4046

Hovedretten var soppai til meg, og burger til Paul.

IMG_4047
IMG_4049

De hadde ikke noe fristende på dessertmenyen som var vegansk, noe som egentlig var like greit da vi hadde blitt veldig mette.

IMG_4050
IMG_4051

Vi gikk noen meter bort i gaten, og Paul fant ut han ville ha en øl. Vet ikke om han egentlig var så veldig tørst eller om det bare var navnet på stedet som fristet…

4
3

Og der har jeg ingen flere bilder fra den dagen, så jeg antar at vi dro tilbake til hotellet etter det.

This is starting to take a very long time. It’s almost a month ago now, so I’m also starting to forget what we actually did. Hurray for taking pictures of everything! Day two started with a very nice breakfast after buying lots of tasty tings on whole foods the day before. After that we went to the subway. I don’t know why, but I really like the subway in London. We went to the most tourist place in London before we walked along the river. It was cold, but a lot of nice things to look at, for example a mini tardis! We were planning on walking to Tower bridge, but we stopped at the Harry Potter bridge and took a look at St Paul’s Cathedral instead. Then I started to feel very tired, so we decided to go back to the hotell. But the subway only took us one stop before it stood still, so then we decided to just find some place to sit instead. We ended up on Starbucks, which I’ve never understood why everyone liked so much. But then I tasted the soy chai latte. Heaven! (And they have free internett, yey!) After that I wasn’t that tired anymore, so we walked some more and visited some shops before we went to Mildreds, a vegetarian restaurant. A real restaurant, with a wine meny and everything! A nice change when you are used to hippie inspired and cheap places. After eating a lot of tasty food (no deserts since non of the vegan once sounded good, and we were pretty full anyway) we ended up on a pub with a nice name. And then I don’t have any more photos from that day, so I guess we went back to the hotell.

IMG_4057

Dag 3 started med Primark. Hjelp. Mer om det senere! (For ja, jeg har faktisk tatt bilder av alt jeg kjøpte. Løp for livet!) Etter det tok vi t-banen til Tower Bridge siden vi aldri fikk sett den dagen før.

IMG_4060
IMG_4058IMG_4062
IMG_4064
IMG_4067

Vi fikk se den åpne seg, har hørt det skal bringe lykke?

IMG_4069
IMG_4071IMG_4083
IMG_4075
IMG_4077
IMG_4074IMG_4078
IMG_4080
IMG_4081
IMG_4082
IMG_4084

Etter det tok vi t-banen til toppen av London, nesten helt ut av sone 1! Vi var sultne og ville teste ut Loving hut som vi hadde hørt mye bra om. Viste seg at de hadde buffé, som var billig og full av grisete kinamat. Himmelen jo!

6

Paul ville ta bilde av denne blakaten for han syntes det så ut som en dalek. Jeg vet ikke hvorfor jeg smiler sånn….

5

Etterpå tok vi banen helt til andre enden av byen. Vi skulle endelig dra på det helveganske bakeriet Ms Cupcake. Jeg gjentar: VEGANSK BAKERI! Siden det ikke er hver dag man kan gå inn et sted og kjøpe hva man vil så slo vi på stortrommen og kjøpte 6 cupcakes. Og et kakestykke.

IMG_4097
IMG_4089

Ble litt påskegodt på oss alikevel altså.

IMG_4104

Etter det dro vi tilbake til hotellet. Føler jeg gir litt inntrykk av at vi ikke gjør så mye, men London er en stor by så det blir mye gåing, og da varer ikke batteriene så lenge. Spesielt ikke etter 5 dager i Brussel. Men vi var ikke helt ferdig for dagen enda, vi bestemte oss for å gå en tur i «nabolaget» når det var blitt kveld.

IMG_4105
IMG_4107
IMG_4108
IMG_4109
IMG_4110
IMG_4113
IMG_4115
IMG_4116
IMG_4118
IMG_4124
IMG_4126

Day 3 started with Primark. It was crazy! But more about that later (yes, I’ve taken pictures of everything I bought, woho!). After that we took the subway to Tower Bridge since we never got there the day before. And we saw it open, which I’ve heard brings good luck? After that we took the subway to the top of London, almost out of zone 1! We were hungry and wanted to try Loving Hut, wich we had bean recommended. Turned out they had a buffé, which was cheap and full of greasy chinese food. Heaven! Paul wanted to take a photo of that poster on the subway since he thought it looked like a dalek. I don’t know why I’m smiling like that… After that we took the subway all the way to the other side of town. We were finally visiting the vegan bakery Ms Cupcake. I repeat: VEGAN BAKERY! Since it’s not every day that we can go a place and by everything we decided to go crazy and bought 6 cupcakes. And one slice of cake.
Then we went back to the hotell. It probably looks like we aren’t doing much, but London is a big city which means there is a lot of walking, so my energy doesn’t last long. Especially not after 5 days in Brussel. But we weren’t done witht the day yet, we decided to take a walk in the «neighborhood» when it got dark.

7 Comments

  1. HVA, en harry potter bro? hva er det jeg ikke har fått med meg? husker du hvor den ligger? den skal jeg se på når jeg drar til london neste gang..

    • tine katrine

      med harry potter broen mener jeg bare den som er med i begynnelsen av film..5? 6? Millenium Bridge altså. Burde kanskje skrevet det, hehe.

  2. Når jeg ser dette merker jeg hvor lite av London jeg så når jeg var der. Må tilbake! :D

  3. Jeg får alltid være med på de nydeligste turer når jeg er innom bloggen din! Deilig, reiser ikke så mye selv men får alltid skikkelig reisefeber av de flotte bildene du tar :)

  4. Du tar så utruleg nydelege bilete, elskar fargane i dei! Takk for at du gjer saknet mitt etter denne fantastiske byen litt mindre. Og ja, det er så herleg å vere på ein restaurant/kafé etc. der ein kan bestille mat utan å måtte forsikre seg om at det verkeleg er vegansk.

Comments are closed.