Gent / Brussel dag 5

På mandag ble det dagtur til Gent siden vi følte vi hadde sett det meste av Brussel, og siden Gent skulle være en veldig fin by, og (!) fordi de har et veldig stort vegetarfokus. ”Ghent has the most veggie restaurants per inhabitant in Europe” skal man tro turistkartet. Toget dit tok bare 30 min (føltes mer som 10), så vips så var vi plutselig i en helt annen by.

Untitled
Untitled

Igjen så var det første jeg tok bilde av noe spiselig. Gents spesialitet som vi kjøpte i en søt liten bod.

Untitled
Untitled
Untitled

Etter å ha smakt på det var det bare å begynne å være en skikkelig turist, og gå rundt og se på alt. Så fint! Været var ganske surt og kaldt, men det gjorde ikke noe når det var så mye flott å se på. Tenker meg at denne byen er magisk om sommeren! Så mange fine detaljer over alt.

UntitledUntitled
UntitledUntitled
Untitled
Untitled
UntitledUntitled
Untitled
Untitled
Untitled

Det ble ikke mange minutter sightseeing før det var på tide med dagens første måltid. Gent har en del vegetarrestauranter, så da måtte vi jo prøve dem ut. Først ble det Tasty World, som er et sted som bare selger vegetariske burgere. De hadde også noen veganske, men jeg var ikke så veldig imponert.

Untitled
Untitled
Untitled

Etterpå var det på tide for mer sightseeing. Kartet fortalte at litt lengre borti gaten var det en liten gate som er kjent som «grafittigaten». Gent har en del vegger rundt forbi hvor det er lov til å tagge, og de blir tydeligvis godt brukt.

UntitledUntitled
Untitled
Untitled
Untitled

Jeg vet ikke hva vi driver med her.

Untitled
Untitled

Etterpå gikk vi for å se på de gamle kirkene, 3 svære saker som står på en fin rekke.

UntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitled
Untitled
UntitledUntitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Som dere sikkert har sett på bildene mine av Brussel, så liker de street art i Belgia, og Gent er ikke noe unntak.

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
UntitledUntitled

Er så mange fine hus der!

UntitledUntitledUntitled
UntitledUntitled

Det siste der, pluss de to bildene under, skulle vist være det fineste bygget i Gent ifølge kartet. Vet ikke helt om jeg er enig i det.

Untitled
Untitled

Så var det på tide med mer mat, vi hadde nå gått hele veien til Greenway, enda et helvegetarisk sted – men med mye vegansk. Siden vi ikke hadde rukket å bli så veldig sultne siden burgerene bestemte vi oss for å dele en pasta bolognese. Kanskje litt kjedelig valg, men jeg hadde skikkelig pastacravings. Og den var veldig god!

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Så gikk vi videre. For det meste gikk vi bare rundt og så, men vi var innom et par butikker også. Kjøpte plant annet (endelig!) en tekanne man kan ha på komfyren, og som plystrer når vannet koker!

Untitled
UntitledUntitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
UntitledUntitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
UntitledUntitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

I Gent er de også glade i å henge opp skoene sine.

Untitled
Untitled
UntitledUntitled

Vi fant ut det var på tide med en hvilepause, og kom over et sted hvor det sto så fint «tea house» utenfor, men når vi kom inn viste det seg å bare være en helt vanlig kafé med billig kaffe hvor gamle mennesker liker seg og alle skjenner alle. Altså ikke like spennende som det først hørtes ut som.

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Etterpå gikk vi litt til før vi fant ut av vi faktisk begynte å bli litt sultne igjen. Da var det bra vi hadde vært smarte som hadde tatt med litt take away fra det forrige spisested. Nemlig en kebab! Jeg tror ikke jeg har spist kebab siden jeg først ble vegetarianer (altså 4 år siden), og det var sikkert en stund siden sist til og med da, så det var gøy å spise det igjen. Og den var helt utrolig god, det beste vi spiste den dagen.

Untitled
Untitled

Og så var det selvfølgelig litt mer gåing.

UntitledUntitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
UntitledUntitled
Untitled

Så kom vi til en annen ting merket på kartet, en stor bruktbutikk med veldig mye rart og veldig mye fint. Var mange ting der jeg kunne tenkt meg å ha i leiligheten!

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Så gikk vi litt mer.

UntitledUntitled
Untitled
Untitled
Untitled

Og så var det på tide med enda en pause og en øl til Paul.

Untitled
Untitled

Og så var det på tide med dagens høydepunkt, for et matvrak som meg. Vegansk buffé! Åh, som jeg gledet meg, hele dagen. Jeg skulle spise sååå masse og kose meg supermye, for hvor ofte har man som veganer mulighet til å gå inn et sted og spise ALT? Nemlig. Men…MEN! Det var stengt. Selvfølgelig var det stengt. Og jeg ble så skuffe, så utrolig skuffa og furt. Så da gadd jeg ikke mer (pluss at vi faktisk hadde sett alt som var å se), så da tok vi toget hjem. Bæsje Gent… Skal ALDRI dra tilbake! Bortsett fra mest sannsynlig, bare om sommeren neste gang.

Untitled
Untitled

 

 

On monday we went on a day trip to Ghent, since we felt that vi had seen enough of Brussel, and since it’s suppose to be a very pretty city, and since they have a big vegetarian focus there. ”Ghent has the most veggie restaurants per inhabitant in Europe” our tourist map said. The train there took 30 minuets (which felt more like 10), so suddenly we were in a different city. Again the first thing I took picture of was something eatable. A Ghent speciality, that we bought from a cute little cart. After having tasted that, we started acting like proper tourist and walked around looking at everything. So pretty! The weather was very cold, but that wasn’t a problem when there was so much nice to look at. I’m sure this city must be a magical place in the summer! So many nice details everywhere. There wasn’t time for a lot of sightseeing before it was time for the first meal of the day. Ghent have a lot of vegetarian restaurants, so we obviously had to try them. The first one out was ‘Tasty World’, a vegetarian burger place. That had a couple of vegan burgers, but I wasn’t impressed. After that it was time for more sightseeing.   The map told us that there was a little street know as ‘graffiti street’ nearby, so we went there. Ghent have a lot of walls where graffiti is allowed, and they seem to be used a lot. (No, I don’t know what we are doing in the photos of us.) After that we went by the old churches, three big things standing in a row. As you’ve probably seen in my photos of Brussels, they like street art in Belgium. Ghent is no exception. And they have so many pretty houses! The map told us that the building with ‘feestlokaal van vooruit’ was the prettiest in Ghent, but I don’t think I agree. Then it was time to eat some more, now that we had walked all the way to ‘Greenway’ which is another vegetarian place, but with a lot of vegan options. Since we didn’t have a lot of time to get hungry since eating the burgers, we shared a Pasta Bolognese. Maybe a little boring, but I really wanted pasta, and it was really good! After that there was more walking. Thats mostly what we did that day, walked around and looked at everything. But we also visited a couple of stores, and we (finally!) bought a kettle that goes on the stove, and whistles when the water boiles. Yey! They seem to like hanging up their shoes in Ghent… We needed a break again and walked by a place where it said «tea house» outside, which sounded nice so we went in. Turned out it was just a ordinary café with cheap coffe where a lot of old people like to come. So not as exciting as we thought. When walking some more we actually started to get hungry again, so we found a place to sit down and ate the take away we had a brought from Greenway. It was a kebab, and it was sooooo good! The best thing we had all day. I havent eaten a kebab in 4-5 years (ever since I went vegetarian), so it was fun to try that again. Then we walked some more and came to another place marked on the map; a large thrift store with a lot of weird and a lot of pretty stuff. There were a lot of things there that I would like having in my apartment! After walking some more it was time for another break, and Paul had a beer. And after that it was time for the highlight of the day, for a ‘foodie’ like me – a vegan buffé. I had been looking forward to it so much, all day long. I was gonna eat a lot and have a great time, because how often can a vegan go to a place and eat everything? But…BUT! It was closed. Off course it was closed! And I got so disappointed, so very disappointed and grumpy. So then I didn’t want to be in stupid Ghent any more (and we had kinda seen everything), so we took the train back to Brussels. I hate Ghent… I’m NEVER going back. Except most likely, just in the summer next time.

8 Comments

  1. Så mange fine bygninger. Du tar så mange fine bilder!

  2. Det er fint at du mater Paul med øl :) Ser ut som dere har kost dere masse. Herreguuud den bruktbutikken! Jeg elsker de kupplene med skjell og sommerfugler inni!

  3. Åh, for en fin by. Og jeg er forelsket i bildene dine. Herregud.

  4. Fantastiske bilder og skikkelig misunnelig på denne turen deres!!! Så synes vi skal planlegge en ny tur når jeg kommer på besøk i mai :) gent ser fantastisk ut :) og kan tenke meg den er fantastisk om sommeren spesielt :)

  5. Fine bilder og fint fortalt (: Det med skoene som henger på linjene er et så utrolig fasinerende fenomen! På Hove i 2010 viste de en kortfilm om nettopp dette – husker ikke navnet eller helt hva de konkluderte med at de betydde, men kult var det hvertfall (:

Comments are closed.