Brussel, dag 1 og 2

IMG_3383

 

Det første bildet jeg tok i Brussel var av mat. Vi hadde stått opp klokka 5 på morgenen, og jeg fikk ikke spist så veldig mye før vi måtte dra. Flyplassen hadde selvfølgelig ikke noe spiselig, så da vi ankom hostellet klokka 2 var jeg ganske sulten. Vi møtte Marlou som tok oss med til et sted rundt hjørnet, og der spiste jeg dette! Ikke så veldig spennende, men godt nok og det mettet.

 

IMG_3385
IMG_3390

Etterpå viste Marlou oss rundt, så vi fikk sett den tissende statuen og litt av de andre kjente stedene.

IMG_3392
IMG_3396
IMG_3398
IMG_3401
¨
IMG_3408IMG_3424
IMG_3409
IMG_3413
IMG_3411
IMG_3429
IMG_3427
IMG_3426
IMG_3423
IMG_3420
IMG_3416
IMG_3417
IMG_3419
IMG_3422
IMG_3414

IMG_3421

Etter det ble vi med Marlou hjem til henne for å titte på hybelen hennes og drikke litt te.

IMG_3434
IMG_3431
IMG_3432IMG_3433

Hun hadde mummite, som het «go for it!» og «sweetheart». Fint! Etter å ha prøvd noen nye smaker krøp vi tilbake til hotellet og tok en tidlig kveld.

The first picture I took in Brussels was of food. We woke up at 5 in the morning, and I didn’t get to eat enough before we had to leave. On the airport there was of course nothing eatable, so when we finally arrived at the hostel at 2 in the afternoon I was very hungry. We met Marlou and she took us to a place around the corner. The food wasn’t very exciting, but good enough. After that Marlou showed us around a little, so we got to see the peeing statue and some other popular places. Then we went home with Marlou to see here place and to drink some tee. She had some moomin tea, which was called ‘go for it!’ and ‘sweetheart’. So cute! When we had drunk up we went back to the hostel and took a early night.

 

 

IMG_3493

Neste dag spist vi frokost på rommet (brødskiver, spennende!) før vi gikk ut og så oss litt rundt. Vi hadde planlagt å spise på Brussels eneste veganske sted, men de åpnet ikke før 11 så vi fylte tiden med å se oss rundt i nabolaget.

IMG_4630
1
2
IMG_3436IMG_3441
IMG_3439
IMG_3444
IMG_3445
IMG_3446
IMG_3496IMG_3495

Vi gikk blant annet til et parkeringshus hvor man kan ta heisen til toppen og så på muligens den fineste utsikten over byen (helt gratis!).

IMG_3483
IMG_3484
IMG_3491
IMG_3482
IMG_3451
IMG_3479

Helt til venstre kan man se atomium:

IMG_3448

Etter det var klokken blitt 11 og vi satte kursen mot ‘Den Teepot‘ som jeg fant via Happy Cow, en fantastisk side når man skal til utlandet. Stedet lå i andre etasjen av et veldig fint og gult bygg.

IMG_3497

Og det er minst like fint inne, men blomster i vinduskarmen og maleri på veggene.

IMG_3506
IMG_3498
IMG_3505
IMG_3504

Menyen var ikke på engelsk, men vi fikk hjelp til å oversette. Det var kun en rett, men man kunne få den i forskjellige størrelser og med forskjellig tilbehør. Veldig enkel mat, men godt. Men etter at vi hadde spist litt kom det flere folk, og de plutselig servert suppe og stekte nudler og andre ting som vi ikke viste de hadde, så det var litt skuffende. Maten deres så bedre ut!

IMG_3510

Så vi trøstet oss med dessert.

IMG_3511
IMG_3512
IMG_3513
IMG_3519

Etterpå gikk vi til Use-it kontoret. Det er de som har lagd kartet som har sneket seg inn på en del av bildene mine. Kartet er veldig bra, det er lagd av lokale for unge folk, og de får ikke betalt for noen av stedene de nevner. De har kart for flere byer i europa og har kontorer litt rundt forbi, og så kan man laste ned kartene fra nettsiden dems. De har også en liten bok om Oslo! Og ja, det er gratis.

IMG_3530
IMG_3528IMG_3527
IMG_3526
IMG_3525
IMG_3523
IMG_3531IMG_3522
IMG_3535

På de kartene har de tegnet opp noen gåturer, så vi fant ut vi skulle prøve oss på den ene siden vi var rett ved. Men viste seg raskt at det ikke var noe spennende å se på der, bortsett dette huset med en stor seilbåt på. Var dessverre litt vanskelig å ta bilde av det da det var så mye ting i veien, og jeg orket ikke å gå nærmere for et bedre bilde. Jeg begynte også å bli veldig sliten, så vi bestemte oss for å stoppe halvveis. Vi spiste litt pomfri (endelig en Belgisk ting jeg faktisk kan spise! Etter at Paul hadde spist opp dem med saus på altså) før vi dro til Brussels shoppinggate. Jeg trengte nye strømpebukser da det var gått hull i dem jeg hadde, som gjorde at jeg fikk et veldig flott gangsår. Ok, for mange detaljer kanskje…

IMG_3534
4

Vi skulle egentlig på en butikk til, men det begynte selvfølgelig å brenne i en butikk i nærheten, så den gaten var stengt av. Da dro vi på dagligvaren istedet og handlet inn ting til middag. I Brussel har de utrolig bra utvalg i veganske matvarer, så jeg knipset en del bilder av det (og fikk en del rare blikk). Jeg lar bildet av melken representere det, dere skal slippe å se de 20-30 andre bildene jeg tok. Så ja, vi handlet inn ting til middag fordi vi skulle på besøk til Marlou igjen! Det ble pasta med fløtesaus, tofu, sopp og mye annet godt.

IMG_3537

Etter det dro vi til en bar og satte oss utenfor, bestilte oss litt drikke og dro hjem til hostellet når glassene var tomme. Ble nok en tidlig kveld på oss, slitsomt å være på ferie vist.

IMG_3538
IMG_4677

 

 

The next day we ate breakfast in our room before we went out and looked around. We planned to eat at the only vegan place in Brussels, but it didn’t open until 11, so we made the time go be exploring the neighbourhood. One of the things we did was taking the elevator to the top of a big parking garage, were we possibly got one of the best views of Brussels (for free!). In one of the photos you can se the Atomium to the right. After that the clock had turned 11, so we went to ‘Den Teepot‘ which I found on Happy Cow, a great website for when you are traveling. It was in the second floor in pretty yellow building. And it was pretty inside too, with flowers in the windows and paintings on the wall. We got the meny translated for us. It was only one dish, but it was in different sizes. It was simple, but good. But after a little while there came more people, and they got served soups and noodles and other things that we didn’t know they had. That was a little lame, the other food looked much better. So we comforted ourselves with some dessert! After that we went to the Use-it office. They made the map that snuck into some of my photos. The map is very good, it’s made by locals for young people, and they don’t get payed by the places they write about. They have maps for other cities in Europe too, and offices here and there, and you can download the maps on there website. And yes, it’s free. On the maps they have walking routs, so we decided to try one of them since it was right by where we was. Turned out it wasn’t that nice, except this one house that had a big ship on it (but I didn’t get a good photo of it). I was also starting to get very tired, so we stopped halfway and ate som fries (finally a Belgium thing I could it! After Paul had ate all the once with sauce on, of course). After that we went to Brussels shopping street so I could get some new pantyhose, after walking holes in my other ones. And then we were suppose to go to another store, but it started burning in that street, so it had closed. Typical. So we went to the grocery stoor and got ingredients for dinner instead. Belgium have SO much more vegan products then we do in Norway, lucky people. The photo of the milk represents all the photos I took of all the different things, so you don’t have to watch all the 20-30 photos I took. But yes, we bought ingredients for dinner, because we were visiting Marlou again! We made pasta with cream sause, tofu, mushrooms, and many other tasty things. After that we went out for a couple of drinks before we went back to the hostel. Another early night for oss, it seems you get very tired of traveling!

14 Comments

 1. Ååh, fine brussel! jeg var der sjæl for tre år siden eller noe med to venninner. Og for noen fine bilder du har tatt, wow!

 2. Åh, eg har so lyst til Brussel! Vaflene såg sinnsjukt gode ut. Det å gå rundt i matbutikkar andre stader kan vere overraskande kjekt.

 3. Så nydelig! Har aldri egentlig tenkt på Brussel som et potensielt reisemål, men nå fikk jeg himla lyst til å dra dit!

  • tine katrine

   Ja, det var ganske flott! Hadde ikke hatt noe imot å dra tilbake egentlig.

 4. naivepop

  Brussel er fint! Og maten ser fantastisk god ut, jeg ble sulten. Og mummite da! Jeg trenger mummite i samlingen merker jeg.

  • tine katrine

   De har mange flotte vegger, tenkte jeg skulle samle alt det i et lite innlegg etterpå.

 5. dette var så gøy å se! :D
  og så gjør bildene dine at jeg gleder meg mer og mer å dra tilbake til Brussel i helgen. tenkte jeg ikke ville savne byen på de to ukene jeg er bortreist, men men … :)

Comments are closed.