barcelona del 1

[Innlegget har mistet bildene]

jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne. barcelona er en finfin by. jeg var der to ganger. første gangen var jeg pluss fire andre jenter der to dager, vi sov over på et hostell (eller vandrehjem på norsk?). andre dagen var det bare en dagstur. tror jeg bare blir å ramse opp ting vi gjorde med bilder og diverse, så blir det en slags guide samtidig. (kan eventuelt lage en liten miniguide-sammendrag senere hvis noen heller vil ha det.)


for å komme rundt i barcelona tar man metroen (t-bane). det går busser også, men de kan jeg ingenting om. de er veldig fine og oversiktigle. man får enturs-billet, klippekort og dagsbillet og sikker masse mer. vi kjøpte for det meste klippekort som har ti klipp for rett under 8 euro (ca 60 kr). enkeltbillett kostet 1.40 euro (11 kr).

ofte står det folk og spiller på togene, også kommer de rundt og samler inn penger etterpå. jeg syns det er koselig, også er det en fin måte å bli kvitt alle de små irriterende centene på. 1 cent, 2 cent, 5 cent… hva er poenget?! på togene er det også oversikt over alle stasjonene toget kjører til, og lys som forklarer hvor man er nå. fint fint! syns det er mer oversiktlig enn det vi har i oslo…

området jeg liker best i barcelona er området rundt La Rambla, den gamle delen av byen. Med masse små trange gater med mange små butikker. alle bygningene er kjempefine med franske balkonger og klær til tørk og små detaljer, hvis man ser litt nøye etter. ganske ofte kommer man plutselig til store og åpne plasser.

det kan kanskje virke litt skummelt å gå rundt i alle de små og kronglete gatene hvis man er redd for å gå seg vill, men alle gatene er veldig bra skiltet og man ofte møter på slike skilt, som viser veien til hovedgater og metrostopp og typiske turist-steder:
også er det mangemange katedraler og kirker rundt forbi. (denne lå ved placa del pi og var veldig fin.)
i hver eneste bue var det et alter (eller hva man skal kalle det).

del 2 kommer snart!

2 Comments

  1. herregud som jeg savner barcelona. var der i fjor sommer, i ti dager eller noe sånn. jeg brukte ikke metroen, sånn siden jeg bodde ganske bra sånn i forhold til andre ting (bodde kanskje 200 meter fra havets katedral). det var så uendelig mange fine og koselige butikker og småcaféer i den byen (jeg forelsket meg blant annet i en godteributikk som heter happy pills. elsk). så var det verdens fineste park der, men jeg husker selvfølgelig ikke hvor den er, eller hva den heter.

    herlighet, jeg vil så sykt tilbake til den byen!!!!

Comments are closed.